Producenci

Cenniki do pobrania

Statystyki

Produktów:
1224
Kategorii:
198
Nowości:
5
Promocje:
0

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Opcje przeglądania

Cena
  • od do

Nasiona na kiełki

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
Len nasiona na kiełki lnu 30g
Cena: 1,98 zł
szt.
Len nasiona na kiełki lnu 30g

LEN - ekologiczne nasiona na kiełki

Zawierają dużo soli mineralnych, lecytyny, są źródłem witamin C, E i B. Obniżają poziom złego cholesterolu, regulują procesy trawienne. Są polecane przy zaparciach.

Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem na świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Bezsprzecznie kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety.

SPOSÓB UŻYCIA: W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, soja, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

Masa netto: 30g

Nasiona na kiełki Fasoli, FASOLA MUNG 50g
Cena: 2,27 zł
szt.
Nasiona na kiełki Fasoli, FASOLA MUNG 50g

EKOLOGICZNE NASIONA NA KIEŁKI - FASOLA MUNG smak: lekko kwaskowaty Zawierają dużo witamin A, B, PP, C, E, H, K. Są źródłem wielu mikroelementów, łatwo przyswajalnego białka i enzymów. Obniżają poziom złego cholesterolu, wzmacniają organizm, działają jako antyutleniacz. Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem na świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Bezsprzecznie kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety.

W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, soja, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

Nasiona na kiełki Groch 50g (grochu)
Cena: 1,98 zł
szt.
Nasiona na kiełki Groch 50g (grochu)

Kiełki grochu są zasobne w witaminy A i E oraz z grupy B. Mają sporo składników mineralnych: żelaza, fosforu, siarki, manganu, magnezu, potasu i kwasu foliowego. Dostarczają także naszemu organizmowi bardzo cennego błonnika, którego nie ma w mięsie, Posiadają właściwości zasadotwórcze, działają odkwaszająco, co przyczynia się do równowagi kwasowo-zasadowej naszego organizmu.

Świeże kiełki nasion mają wyjątkowo wysoką wartość odżywczą. W wypuszczanym przez roślinę pędzie koncentrują się wszystkie składniki odżywcze: witaminy A, B1, B6, C, E, H oraz składniki mineralne i mikroelementy. Są także źródłem białka, kwasów tłuszczowych omega-3 i błonnika. Mają wszechstronny pozytywny wpływ na nasz organizm. Obniżają poziom cholesterolu we krwi, wpływają na budowę i odbudowę komórek i tkanek, wykazują pozytywne działanie na serce, nerwy, skórę, krew i mózg, chronią przed wieloma chorobami, odmładzają i pomagają zrzucić zbędne kilogramy.

NASIONA NA KIEŁKI PSZENICA Dary Natury (pszenicy)
Cena: 1,64 zł
szt.
NASIONA NA KIEŁKI PSZENICA Dary Natury (pszenicy)

Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem na świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Bezsprzecznie kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety.

Zastosowanie

W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, soja, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

Opakowanie Masa netto: 50g

Skład: nasiona pszenicy 100%

Nasiona na kiełki Słonecznika 50g SŁONECZNIK
Cena: 3,49 zł
szt.
Nasiona na kiełki Słonecznika 50g SŁONECZNIK

EKOLOGICZNE NASIONA NA KIEŁKI - SŁONECZNIK smak: słodki, lekko orzechowy Zawierają dużo cynku, żelaza, miedzi, fosforu, wapnia, siarki oraz witamin D i E. Szczególnie zalecane jako uzupełnienie diet, zwłaszcza wegetariańskiej.

Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem na świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Bezsprzecznie kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety.

W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, soja, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Sklep jest w trybie podglądu

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.

Sklep stworzony i edytowany przez Jędrzeja Hartke.

 

© 2016 naturapomaga.pl - sklep zielarski online, produkty ekologiczne sklep, ekologiczne przyprawy

Sklep internetowy od home.pl